Одморалиште МВР

Одморалиште МВР

Одморалиштето освен за вработените во МВР е од отворен тип за сите граѓани. Располага со терени за кошарка, одбојка, ракомет, пинг-понг и шаховска сала. Објектот има 80 легла, сала за семинар и ВИП сала за 30 лица. Телефон: 033-800-188 /

Стаза 1 – Лесна Патека

Стаза 1 – Лесна Патека

Стазата 1 е наменета за почетници и е во групата на кратко лесни патеки. Должината на стазата е 300 метри и целата патека е осветлена со рефлектори, секогаш спремна за ноќно скијање. Капацитетот на лифтот е 18 сидра и истите

Стаза 3 – Средна/Тешка Патека

Стаза 3 – Средна/Тешка Патека

Стаза 3 е наменета за понапредни скијачи и се вбројува во групата на средно/тешки патеки. Таа е долга 700 метри, а првите 200 метри се доста стрмни и тешко ги совладуваат не толку искусните скијачи. На лифтот има 24 дупли

Мотел Мице

Мотел Мице

Мотел – ресторанот „Мице“ се наоѓа во срцето на Осоговските планини, на 1505 м надморска височина. На околу дваесеттина километри северно од Кочани, во срцето на туристичкиот центар „Пониква“, повеќе од десеттина години мотелот нуди сместување на своите гости. Мотелот

Осоговски Конак

Осоговски Конак

  Во самиот центар на туристичкиот центар Пониква ќе го пронајдете новоотворениот мотел-ресторан “Осоговски Конак”. Сместен во реновирана и адаптирана зграда на армијата, го доловува духот на Осоговијата. Автентичниот македонски амбиент ќе ви овозможи да поминете незаборавни моменти исполнети со