Во самиот центар на туристичкиот центар Пониква ќе го пронајдете новоотворениот мотел-ресторан “Осоговски Конак”. Сместен во реновирана и адаптирана зграда на армијата, го доловува духот на Осоговијата. Автентичниот македонски амбиент ќе ви овозможи да поминете незаборавни моменти исполнети со прекрасниот македонски мелос и со македонската трпеза, богата со дивеч, разновидни специјалитети од осоговското поднебје. Мотелот е сместен во реставрирана воена касарна, но тоа е со капацитет од 60 легла во 5 соби, 5 студија и 5 апартмани. Има сала за состаноци за 60 лица.

Телефон: +389 (0)78 400 577 / +389 (0)78 567 123

Отворени повици 09:00 – 17:00

Легла: 60

Facebook fan page

http://www.osogovskikonak.mk

Осоговски Конак