Одморалиште МВР

Одморалиште МВР

Одморалиштето освен за вработените во МВР е од отворен тип за сите граѓани. Располага со терени за кошарка, одбојка, ракомет, пинг-понг и шаховска сала. Објектот има 80 легла, сала за семинар и ВИП сала за 30 лица. Телефон: 033-800-188 /

Стаза 1 – Лесна Патека

Стаза 1 – Лесна Патека

Стазата 1 е наменета за почетници и е во групата на кратко лесни патеки. Должината на стазата е 300 метри и целата патека е осветлена со рефлектори, секогаш спремна за ноќно скијање. Капацитетот на лифтот е 18 сидра и истите

Стаза 3 – Средна/Тешка Патека

Стаза 3 – Средна/Тешка Патека

Стаза 3 е наменета за понапредни скијачи и се вбројува во групата на средно/тешки патеки. Таа е долга 700 метри, а првите 200 метри се доста стрмни и тешко ги совладуваат не толку искусните скијачи. На лифтот има 24 дупли

Мотел Мице

Мотел Мице

Мотел – ресторанот „Мице“ се наоѓа во срцето на Осоговските планини, на 1505 м надморска височина. На околу дваесеттина километри северно од Кочани, во срцето на туристичкиот центар „Пониква“, повеќе од десеттина години мотелот нуди сместување на своите гости. Мотелот