Вила Осоговска Куќа

Вилата Осоговска Куќа се наоѓа 1250 метри надморска височина, 12 км одалечена од Кочани и 8 километри од туристичкио центар Пониква, на само 200 метри од главниот пат ко Дознај Повеќе

Мотел Мице

Мотел Мице се наоѓа на Осоговските планини, на 1505 метри надморска височина. На околу дваесеттина километри северно од Кочани, во срцето на туристичкиот центар Пон Дознај Повеќе

Рестoран Осоговски Бисер

Лоциран на надморска височина од 1.650 метри, 20 км северно од Кочани, во самиот центар на туристичкиот центар Пониква се наога Ресторанот Осоговски Бисер. Сместен во Дознај Повеќе

Туристички Центар Пониква

Туристички Центар Пониква

Пониква е туристички центар и викенд населба во источна Македонија, 20 km северно од Кочани на Осоговските Планини. Се наоѓа наа надморска височина од 1.560 метри во предел со густа букова шума и разновидна вегетација. Зацртан како еден од 34-те зимски туристички центри во просторниот план на Република Македонија, Пониква завзема особено важно место во развојот на туризмот и општиот развој на Осоговијата.

Повеќе...
 

Анкета

Ова лето бев на одмор на ...